Despre - Beta Competition

Bienala timișoreană de arhitectură (Beta) este o platformă de dialog și colaborare, al cărei scop final este îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele. Beta 2020 își propune să genereze un dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, precum și să stimuleze implicarea și profesionalizarea metodelor de dialog și colaborare dintre reprezentanții trinomului administrație – corp profesional – societate civilă.

Expoziția-concurs

Expoziția-concurs Beta este unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură Beta 2020, organizate de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România.

Prin cele două componente propuse – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

 

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi, fotografi etc.

 

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șapte categorii competiționale 1.Spațiu construit, 2.Spațiu interior, 3.Spațiu public, 4.Lucrări de licență, 5.Inițiative / Experimente / Viziuni, 6.Eseu și 7. Fotografie.

 

Termenul limită de înscriere a lucrărilor în concurs este 30 iulie.

 

Spațiu construit
Spațiu interior
Spațiu public
Lucrări de licență
Inițiative / Experimente / Viziuni
Eseu
Fotografie
1. Spațiu construit
2. Spațiu interior
3. Spațiu public
4. Lucrări de licență
5. Inițiative / Experimente / Viziuni
6. Eseu
7. Fotografie

 

Concursul este deschis la nivelul celor trei țări învecinate: România, Ungaria și Serbia.

 

Pentru jurizarea lucrărilor înscrise în concurs sunt constituite 3 jurii: unul pentru categoria 7. Fotografie – format din Laurian Ghinițoiu (RO), Relja Ivanic (SRB) și Norbert Juhasz (HU), unul pentru categoria 6.Eseu – format din Anna Puigjaner Barberá (ES), René Boer (NL) și James Taylor-Foster (UK/SE) și unul pentru celelalte categorii – format din Vlad Sebastian Rusu (RO), Maja Lalić (SRB), Péter Klobusovszki (HU), Matevž Čelik (SLO) și Diana Dina (UK).

 

Concursul Beta 2020 se desfășoară online, pe site-ul competition.betacity.eu, care conține toate materialele necesare înscrierii și care este accesibil în română și engleză.

 

Mai multe detalii despre eligibilitate și condiții de participare se pot obține consultând Regulamentul concursului disponibil pe site.